Neustrezno umeščanje v prostor ter ignoriranje pravic prebivalstva je ponovna značilnost načrtovanja logističnega centra na Lopati, kar so stalni simptomi dolgoletne zgrešene lokalne politike, ki Celju vlada že 20 let. In vedno znova se zdi, kot da po volitvah nastopi čas, ko politični in sponzorski podporniki izstavljajo račun za obljubljeno in je treba postoriti vse potrebno, da se jim izpolnijo njihova pričakovanja in načrti. Seveda jih pri tem naj ne bi ovirali nobeni drugi interesi, niti legalna participacija lokalnega prebivalstva ali okoljevarstveni problemi.

Ve se, kakšna je pravilna pot: priprava in sprejem OPN (občinski prostorski načrt). Če je torej na Lopati že bil predviden prvotni logistični center na podlagi takrat veljavnih prostorskih načrtov, se naj najprej realizira ta. V kolikor pa obstajata realna potreba in prostor tudi še za načrte MLC – mali logistični center, pa se naj to ugotavlja pri pripravi novega OPN. Tako je namreč pravilno in tudi logično.

Vendar pa v Celju, kot da ne veljata več niti prav niti logika. Bo bodočnost lokalne demokracija v  Celju zasnovana na delovanju civilnih iniciativ v vsaki KS in MČ?

Deli s prijatelji: