22. aprila, na svetovni Dan Zemlje, se je v celjskem Drevesnem parku v Medlogu na pobudo celjske naravovarstvenice Irene Ašič odvijala akcija sajenja dreves.

Dogodka se je v družbi Civilne iniciative Odprto Celje udeležila tudi nacionalna okoljevarstvena aktivistka Urša Zgojznik, kandidatka za EU poslanko, ki je ob tej priložnosti zasadila tudi nekaj dreves. Urša Zgojznik sicer letos, ob podpori gibanja Odprto Celje in drugih civilnih skupin, kot nosilka liste “Povežimo se” kandidira na letošnjih EU volitvah za našo evropsko poslanko.

Urša Zgojznik je zbrane tudi nagovorila: “Dolžnost nas vseh je, da vsak dan z majhnimi, a vztrajnimi skupnimi koraki čim več prispevamo k bolj naravnemu okolju in s tem studi našemu zdravju. Prizadevanja za naše osnovne pravice, zagotovljene z Ustavo RS, ne smejo biti del praznega političnega debatiranja, temveč morajo postati stvarnost, zagotovljena z našim zavestnim ravnanjem.”
Tako, zavestno in konkretno, smo na današnjem dogodku danes ravnali tudi vsi prisotni, ki smo na posekanem območju Drevesnega parka posadili večje število sadik sadnih dreves s simboličnim namenom obvarovanja zelenega pasu ob Savinji v javno dobro in uporabo za vse občanke in občane.
Sicer pa smo v Civilni iniciativi Odprto Celje na Mestni svet MOC že pred časom naslovili tudi naš predlog za ustrezno zaščito Drevesnega parka v Medlogu pred nezakonitimi posegi v prostor in izkoriščanjem v zasebne namene, ki je javnosti dostopen na http://odprtocelje.com/odprto-pismo-mestnemu-svetu-moc-drevesni-park-je-javna-dobrina-celjank-in-celjanov/
Deli s prijatelji: